Akademia Sokołów!
Uczeń
~Nathaniel Hourgard~
Po chwili wyciągnął notatnik i zaczął coś sobie w nim zapisywać. Rozglądając się nieco po parku, po chwili usiadł na jednej z ławek i chowając notatnik, wyciągnął telefon wraz z słuchawkami i wkładając je sobie w uszy, włączył coś dla siebie. Deszcz wraz z muzyką klasyczną wręcz komponował się idealnie.
Przewodnicząca Szkoły
~Natasha Faucon~
Westchnęła i zrezygnowana usiadła na pierwszej lepszej ławce. Obok niej siedział akurat Nathaniel. Nie wiedząc za co się zabrać, zapytała:
-Czego słuchasz?- w jej głosie słychać było wyraźne znudzenie.
Uczeń
~Nathaniel Hourgard~
Spojrzał na nią nieco obojętnie i wyciągając jedną z słuchawek, odpowiedział - Nokturnów Fryderyka Chopina. Chociaż, nie wiem, czy by to kogokolwiek interesowało. - westchnął jedynie.
Przewodnicząca Szkoły
~Natasha Faucon~
Otworzyła szeroko oczy.
-Słuchasz muzyki klasycznej?- uśmiechnęła się, widocznie zafascynowana.
Uczeń
~Nathaniel Hourgard~
Zdziwił się nieco na jej reakcję.
- Tak, muzyka klasyczna to jedna z moich ulubionych rzeczy. - odpowiedział przyglądając się deszczowi.
Przewodnicząca Szkoły
~Natasha Faucon~
-Ja też uwielbiam jej słuchać! Mozart! Albo Beethoven!- zaśmiała się patrząc mu w oczy. Spoważniała i odkaszlnęła.
Uczeń
~Nathaniel Hourgard~
Uśmiechnął się - Rzadko, kto tego słucha. Jednak... Można czuć w tych utworach coś więcej niż tylko muzykę. - westchnął, spoglądając na spływające mu krople deszczu po twarzy.
Przewodnicząca Szkoły
~Natasha Faucon~
Przytaknęła
-Skąd jesteś?
Uczeń
~Nathaniel Hourgard~
- Z Londynu. - westchnął - Tak właściwie, wiesz coś o Akademii Sokołów? Przeprowadziłem się tu za sprawą przyjęcia właśnie do niej.
Przewodnicząca Szkoły
~Natasha Faucon~
Wstała.
-Tak, jestem tam przewodniczącą- odpowiedziała mierząc go wzrokiem.
Uczeń
~Nathaniel Hourgard~
Nieco się zdziwił - Naprawdę? A mogłabyś mi powiedzieć coś o tej szkole? - zapytał z ciekawości, dodając po chwili - Jeśli oczywiście mogę zapytać...
Przewodnicząca Szkoły
~Natasha Faucon~
-Szkoła jak szkoła... O niej sam się dowiesz...- odpowiedziała z ignorancją i poszła przed siebie śmiejąc się pod nosem.
Uczeń
~Nathaniel Hourgard~
- Niech Ci będzie. - lekko się zaśmiał, po czym wstał i wkładając drugą słuchawkę, po chwili ruszył przed siebie przez park.
Przewodnicząca Szkoły
~Natasha Faucon~
Ruszyła w stronę swojego domu zerkając co chwilę na Nathaniela.
Uczeń
~Nathaniel Hourgard~
Poszedł w stronę wyjścia z parku, zmierzając do swojego domu.