Akademia Soko³ów!
Uczeñ
~Nathaniel Hourgard~
Po chwili wyci±gn±³ notatnik i zacz±³ co¶ sobie w nim zapisywaæ. Rozgl±daj±c siê nieco po parku, po chwili usiad³ na jednej z ³awek i chowaj±c notatnik, wyci±gn±³ telefon wraz z s³uchawkami i wk³adaj±c je sobie w uszy, w³±czy³ co¶ dla siebie. Deszcz wraz z muzyk± klasyczn± wrêcz komponowa³ siê idealnie.
Przewodnicz±ca Szko³y
~Natasha Faucon~
Westchnê³a i zrezygnowana usiad³a na pierwszej lepszej ³awce. Obok niej siedzia³ akurat Nathaniel. Nie wiedz±c za co siê zabraæ, zapyta³a:
-Czego s³uchasz?- w jej g³osie s³ychaæ by³o wyra¼ne znudzenie.
Uczeñ
~Nathaniel Hourgard~
Spojrza³ na ni± nieco obojêtnie i wyci±gaj±c jedn± z s³uchawek, odpowiedzia³ - Nokturnów Fryderyka Chopina. Chocia¿, nie wiem, czy by to kogokolwiek interesowa³o. - westchn±³ jedynie.
Przewodnicz±ca Szko³y
~Natasha Faucon~
Otworzy³a szeroko oczy.
-S³uchasz muzyki klasycznej?- u¶miechnê³a siê, widocznie zafascynowana.
Uczeñ
~Nathaniel Hourgard~
Zdziwi³ siê nieco na jej reakcjê.
- Tak, muzyka klasyczna to jedna z moich ulubionych rzeczy. - odpowiedzia³ przygl±daj±c siê deszczowi.
Przewodnicz±ca Szko³y
~Natasha Faucon~
-Ja te¿ uwielbiam jej s³uchaæ! Mozart! Albo Beethoven!- za¶mia³a siê patrz±c mu w oczy. Spowa¿nia³a i odkaszlnê³a.
Uczeñ
~Nathaniel Hourgard~
U¶miechn±³ siê - Rzadko, kto tego s³ucha. Jednak... Mo¿na czuæ w tych utworach co¶ wiêcej ni¿ tylko muzykê. - westchn±³, spogl±daj±c na sp³ywaj±ce mu krople deszczu po twarzy.
Przewodnicz±ca Szko³y
~Natasha Faucon~
Przytaknê³a
-Sk±d jeste¶?
Uczeñ
~Nathaniel Hourgard~
- Z Londynu. - westchn±³ - Tak w³a¶ciwie, wiesz co¶ o Akademii Soko³ów? Przeprowadzi³em siê tu za spraw± przyjêcia w³a¶nie do niej.
Przewodnicz±ca Szko³y
~Natasha Faucon~
Wsta³a.
-Tak, jestem tam przewodnicz±c±- odpowiedzia³a mierz±c go wzrokiem.
Uczeñ
~Nathaniel Hourgard~
Nieco siê zdziwi³ - Naprawdê? A mog³aby¶ mi powiedzieæ co¶ o tej szkole? - zapyta³ z ciekawo¶ci, dodaj±c po chwili - Je¶li oczywi¶cie mogê zapytaæ...
Przewodnicz±ca Szko³y
~Natasha Faucon~
-Szko³a jak szko³a... O niej sam siê dowiesz...- odpowiedzia³a z ignorancj± i posz³a przed siebie ¶miej±c siê pod nosem.
Uczeñ
~Nathaniel Hourgard~
- Niech Ci bêdzie. - lekko siê za¶mia³, po czym wsta³ i wk³adaj±c drug± s³uchawkê, po chwili ruszy³ przed siebie przez park.
Przewodnicz±ca Szko³y
~Natasha Faucon~
Ruszy³a w stronê swojego domu zerkaj±c co chwilê na Nathaniela.
Uczeñ
~Nathaniel Hourgard~
Poszed³ w stronê wyj¶cia z parku, zmierzaj±c do swojego domu.